Manifestacija “Plavi dani”

MANIFESTACIJA PLAVI DANI PRVI PUT U LAJKOVCU

Plavi dani Plakat

Na inicijativu i u organizaciji Udruženja “BaziMili”, povodom Svetskog dana osoba sa autizmom, prve sedmice aprila će po prvi put u Lajkovcu biti održana manifestacija Plavi dani. Manifesticija je podržana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Odseka za zaštitu osoba sa invaliditetom pomenutog ministarstva, kao i Saveza “Autizam Srbija” – Autizam Evropa.

April je mesec koji je u znaku podizanja svesti o autizmu, a manifestacija Plavi dani vezana je dakle za obeležavanje Svetskog dana osoba sa autizmom i realizuje se u cilju povećanja vidljivosti osoba sa autizmom, kao i poboljšanja njihovog položaja u lokalnoj zajednici.

Prvi Plavi dani u Lajkovcu će trajati od 1. do 7. aprila, a centralni dan manifestacije je nedelja. 2.april – Svetski dan osoba sa autizmom, kada će na Gradskom trgu od 12 časova biti realizovan ključni program sa neverovatnim brojem učesnika, gde se očekuje puna podrška što većeg broja posetilaca.

Na Gradskom trgu će 2. aprila biti organizovana dečija izlozba na otvorenom, kreativno – likovna radionica za decu, na radost dece biće tu mađioničar, popularno oslikavanje lica, kao i prikladan muzički program. U muzičkom programu će učestvovati deca iz PU “Leptirić”, OŠ “Mile Dubljević “- IO Bajevac, SŠ “17.septembar” Lajkovac, IO valjevske MŠ “Živorad Grbić” u Lajkovcu, Hor KC “Hadži Ruvim” i Baletska grupa IN iz Lajkovca…