Interaktivne radionice

Učimo da bi bili bolji ljudi i zato kada zamišljamo budućnost mi prepoznajemo znatiželju kao jednu od najvećih vrednosti. Zato javno govorimo o problemima osoba sa autizmom i mentalnim poteškoćama. Naš zadatak je da pomerimo prvu dominu. Zato smo organizovali tri radionice sa učenicima gimnazije „Stefan Nemanja“ i već na prvoj radionici nam je bilo jasno da je baš dobro što na mladima svet ostaje.

Neko od njih povesti sa sobom druga ili drugaricu sa autizmom da voze rolere ili na utakmicu. Neko od njih će nastaviti da se interesuje ili bori za ravnopravnost i dostojanstven život osoba sa autizmom. Neko od njih će govoriti javno i glasno. Kako znamo? Videli smo znatiželju!

Održana je i druga radionica u Stefan Nemanja Gimnazija u Beogradu…bliži nam se treća na kojoj ćemo pokidati storytelling i nakon koje ćete i vi moći da vidite naše drugare i čujete šta to važno imaju da vam kažu! Do tada, čitajte nas

Interaktivne radionice

*Projekat se realizuje u okviru projekta “EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji” koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska otvorena škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi poljoprivrednici Srbije I međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Projekat je podržan od strane Evropske unije I biće realizovan u period od 2023. Do 2026. Godine.